Tech.ed – teknisk redigering – er en fullstendig gjennomgang av oppskriften fra start til slutt. Det er altså mye mer enn kun å lese korrektur. Selvsagt innebærer det korrekturlesing også: At teksten flyter godt, at riktig terminologi er benyttet, og at oppskriften er forståelig og brukervennlig for kunden. I tillegg skal en tech ed-gjennomgang regne gjennom absolutt alle tallene i oppskriften. Dette er for å sjekke at alle maskeantall, økinger og fellinger, mønsterrapporter og strukturelementer stemmer overens med alle målene for hver enkelt størrelse.

 

 

Hvorfor skal du få en tech.ed til å kvalitetsikre oppskriften din?

Fordi vi alle, uansett hvor erfarne vi er, ser oss blinde på våre egne oppskrifter. Enten du er dreven eller fersk designer, er det viktig at det er en annen, som har kunnskap om design og hvordan man lager en oppskrift, går gjennom oppskriften før den publiseres. Dette gjelder også selv om oppskriften er teststrikket i alle størrelser. Med mindre teststrikkeren også er en profesjonell strikkedesigner med kunnskap om teknisk redigering, er ikke oppskriften godt nok kvalitetssikret etter å ha gjennomgått teststrikk. 

Å få gjennomgått oppskriften din av en profesjonell teknisk redaktør er den eneste måten du kan du sikre at kvaliteten på oppskriften din er slik kunden forventer – uten feil og mangler, lett å lese og følge, med mål som stemmer med det som er oppgitt, riktig forhold mellom størrelsene og med all den nødvendige informasjonen. 

 

Teknisk redigering hos Mama E innebærer:

 

- Gjennomregning og dobbeltsjekk av alle maskeantall i alle størrelser i hele oppskriften

 

- Sjekk av alle mål opp mot standardmål i alle størrelser (barn/dame/herre)

 

- Korrekturlesing (stavekontroll, grammatikk, tegnsetting, språkvask)

 

- At oppskriften har gjennomgående korrekt strikketerminologi

 

- At oppskriften følger standard oppsett for strikkeoppskrifter

 

- At formuleringer og beskrivelser er nøyaktige, korrekte og lette å lese og forstå

 

- At oppskriften har god layout

 

- At oppskriften har nødvendige detaljbilder og teknikkbilder

 

- At alle diagrammer er korrekte, at de kommer på logisk sted i oppskriften og at symbolforklaringer og nødvendige instruksjoner er å plass og korrekte 

 

Ta gjerne kontakt på [email protected] eller send meg en melding på Instagramkontoen @mamaeteched for å avtale en gratis og uforpliktende samtale om hvordan jeg kan hjelpe deg med å få drømmekvalitet på strikkeoppskriftene dine.

Helene // Mama E

Faglært strikkedesigner og teknisk redaktør