For å få riktig størrelse på strikkeplagget ditt, er det uhyre viktig å måle strikkefastheten DIN, og ikke bare gå ut i fra den veiledende strikkefastheten som står på garnet.

Lag alltid en strikkeprøve for å telle hvor mange masker du har per 10 cm og gjør følgende sjekk: - Stemmer det overens med det som står i oppskriften? Kjør på og begynn å strikke plagget! - Har du for mange masker per 10 cm? Lag en ny strikkeprøve med en tykkere pinne og sjekk igjen. - Har du for få masker per 10 cm? Sjekk med en tynnere pinne. Hvis du skal bruke et annet garn enn det som står i oppskriften, er det også viktig å sjekke strikkefastheten din i det alternative garnet, for å finne ut hvilken pinnestørrelse du skal bruke. Litt lenger ned på siden finner du oppskrift på en glattstrikket prøvelapp. Og her finner du en video som viser hvordan du måler strikkefastheten din nøyaktig:

 

Glattstrikket prøvelapp

Her finner du en oppskrift på en glattstrikket prøvelapp. Dette er et eksempel, du må tilpasse antall masker du legger opp til garnet du skal bruke. Står det f.eks. i oppskriften at du skal ha 22 masker per 10 cm (i bredden), kan du legge opp ca. 35 masker. Da har du 5 rillemasker i hver side, og 25 masker glattstrikk i midten. Det er nok til å måle på. Strikk til glattstrikkfeltet måler minst 10 cm i høyden (gjerne 1-2 cm lenger), og avslutt med rillekant.

LAST NED OPPSKRIFTEN

Vil du lære mer?

Sjekk ut strikkeklubben Strikkesøstrene her:

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.